Your email updates, powered by FeedBlitz

Click here to read this mailing online.

 
Here is a sample subscription for you. Click here to start your FREE subscription


  1. de Taller de croissants amb Pastisseria Rodellas: sorteig gastroblocaire!
  2. de com fregir delicadament les herbes aromàtiques
  3. del café més calent del món? (txist)
  4. del 'aceite de agua', tècniques tradicionals d'extracció del oli
  5. d'aliments escolpits en cera japonesos. Ultrarealisme.
  6. More Recent Articles
  7. Search decuina.net (blog de cuina, gastronomia i...alguna coseta més)
  8. Prior Mailing Archive

de Taller de croissants amb Pastisseria Rodellas: sorteig gastroblocaire!

Saps què passa quan els germans Rodellas et diuen 'hem de parlar'? Doncs que te la lien parda.

Aquest parell de pastissers de Sant Celoni volen repetir trobada amb els Gastroblocaires i ens han proposat fer una classe taller sobre els croissants (historia, ingredients, funcions, amasat, plecs i farcits clàssics). Una classet teòrico-pràctica sobre el tema.


Si us interessa apuntar-vos, farem el sorteig el proper dijous dia 7 per a que tothom tingui temps d'organitzar-se ja que el taller serà el dissabte dia 15 a les 10h del matí a l'obrador de l'Aula Cooktime.

Què cal fer per apuntar-se al sorteig? Només dos requisits:

1- Tenir un blog de cuina o gastronomia
2- Deixar un comentari en aquesta entrada dient que es vol participar

A partir d'aquí... esperar al resultat del dia 7 :)
Us barrufa?


    


de com fregir delicadament les herbes aromàtiques

Una interessant i laboriosa forma de 'fregir' unes herbes aromàtiques (julivert en aquest cas) fent servir la mínima quantitat possible d'oli i controlant segon a segon la cocció. Sincerament, no m'hi veig fent-ho. Però és que m'he tornat un dropo per a aquestes coses... em faig gran!?!


Bonus: el format llista de reproducció fa que quan acabi el video en vinguin una vintena més de l'equip del Modernist Cuisine :)
    

del café més calent del món? (txist)


Directly via Montóndemierda :D

    


del 'aceite de agua', tècniques tradicionals d'extracció del oli

Llegeixo aquests dies una interessant obra bibliogràfica sobre la historia de la gastronomia espanyola, per cert amb una important càrrega ideològica que deixa força estorat, i al arribar a la època  de dominació musulmana hi ha una descripció dels mètodes d'extracció de l'oli d'oliva i on es pot apreciar com moltes de les paraules que encara avui es fan servir en aquest procés són precisament d'origen àrab. Sense anar més lluny: almazara.

Foto de Felix Marbán (fuente)

"Solo una pequeña parte de la aceituna recogida se guardaba para comerla después de aliñada o para usarla como condimento en multitud de guisos, pues casi toda la cosecha se destinaba a la obtención de aceite, producto que se elaboraba en gran abundancia, pues una vez cubierto el consumo local se exportaban los excedentes por toda la cuenca del Mediterráneo, llegando hasta las regiones más orientales.

Las técnicas empleadas para su obtención eran las mimas que aún se conservan en no pocos lugares de Andalucía, procedimientos rudimentario, basados en la utilización de una prensa de tornillo a la que ha quedado el nombre de almazara.
Generalmente se elaboraban tres clases de aceite. El mejor se sacaba con una simple trituración de la aceituna en el alfarje, seguida de un lavado con agua caliente y una rudimentaria decantación. Se llamaba 'aceite del agua'. Le seguía en calidad el 'aceite de almazara', que se lograba prensando la pulpa de aceituna en este artificio después de haberla pisado en las pilas donde se maceraba, y se pasaba a una pileta, de donde se decantaba en jarros. Además se obtenía el llamado 'aceite cocido' a partir del orujo del primer prensado, que se lavaba con agua hirviente antes de someterlo de nuevo a la acción de la prensa"
"Historia de la Gastronomía Española"
Manuel M. Martinez


Nota, no deixeu de visitar la galeria del fotògraf Felix Marbán, es-pec-ta-cu-lar :)
Aquí el link: http://felixmarban.wordpress.com/oficios/almazara/    

d'aliments escolpits en cera japonesos. Ultrarealisme.

Els restaurants japonesos sovint tenen a la entrada una representació dels plats de la seva carta, realitzada en materials com plastic i cera. A continuació, un artista del modelatge prepara una tempura de gamba espectacular. Però al.lucinant és l'enciam (iceberg, puaj!). Una passada.


Via Twistedsifter 
    


More Recent Articles


Click here to safely unsubscribe from "decuina.net (blog de cuina, gastronomia i...alguna coseta més)." Click here to view mailing archives, here to change your preferences, or here to subscribePrivacy