Your email updates, powered by FeedBlitz

Click here to read this mailing online.

 
Here is a sample subscription for you. Click here to start your FREE subscription


  1. de la manduca no caduca. Campanya contra el malbaratament d'aliments
  2. de porc etiquetat amb dibuixos manga... :O
  3. de 'Constructing Albert' inicia la fase Verkami!
  4. de les X Jornades Gastronòmiques a Molins de Rei
  5. Desayunando 'en Santander' :)
  6. More Recent Articles
  7. Search decuina.net (blog de cuina, gastronomia i...alguna coseta més)
  8. Prior Mailing Archive

de la manduca no caduca. Campanya contra el malbaratament d'aliments

Tots sabem que el malbaratament de menjar és certament una tragedia, a nivell individual i per suposat a nivell sistèmic. No vull pas defugir cap responsabilitat però em sembla molt escandalós com les autoritats posen l'emfasi en el menjar que particulars i restauradors llencem i s'obliden sempre dels excedents productius a nivell europeu que són destruits (hayquejoderse!) per aquelles coses d'equilibrar ofertes i demandes. Ja sabeu, el mierder sistema econòmic que entre tots tenim muntat.
També està el tema de no comercialitzar les fruites i verdures que no siguin maques, un tema que ja vem tractar aquí.

Tot i això, és obvi que com a individus també tenim la nostra responsabilitat i per això avui comparteixo la campanya 'La Manduca no Caduca' contra el malbaratament d'aliments que la entitat ecologista gironina Els natus (@natusterritori) està portant a terme durant aquest mes de Setembre (i concurs digital fins Octubre). Segons un article publicat per aquesta associació:

"A l’Estat espanyol, segons el Banc dels Aliments, es llencen cada any 9 milions de tones de menjar en bon estat. A Europa aquesta xifra arriba a 89 milions, segons un estudi de la Comissió Europea: 179 quilos per habitant i any. Una dada que seria fins i tot molt superior si l’informe inclogués, també, els residus d’aliments d’origen agrícola generats en el procés de producció o els descarts de peix llançats al mar. En definitiva, es calcula que a Europa, al llarg de tota la cadena agroalimentària, del camp a la llar, es perd fins al 50% dels aliments sans i comestibles." (Font complerta)

Nota: cliqueu a la foto del programa per veure'n els detalls:

La campanya té com a activitats centrals 3 Jornades d'Aprofitament, distribuides per la ciutat de Girona. Entre les que destaquen dos dinars solidaris cuinats amb aliments recuperats de comerços de la ciutat.

- 6 de setembre a Santa Eugènia (en el marc de la Festa Major)
- 20 de setembre a Sant Narcís
- 24 de setembre a la Facultat de Lletres de la UdG

A banda, hi ha 2 concursos online: un de receptes d'aprofitament i l'altre d'Instagram d'aprofitament i/o malbaratament. Us voldríem demanar que ens ajudeu a promoure aquests concursos, fent-ne difusió al vostre web i/o entre els vostres contactes, per tal que hi ha el màxim de participació. Estan oberts fins 30 d'octubre i us n'hem adjuntat les bases per més informació. 
    


de porc etiquetat amb dibuixos manga... :O

Manga per a etiquetar porc? És una broma? Doncs  no...

"Un paquet no és suficient!"

"Compra aquest porci et donaré un petó"

"Necessito porc per a quatre" i "Eh? Jo soc aquest porc"

Les traduccions estan recollides de la  font: rocketnews
la veritat... posat a vendre  porcades, aquí potser trionfaria més la etiqueta amb el personal de Mujeres, hombres y viceversa...Heh!


    

de 'Constructing Albert' inicia la fase Verkami!

El documental Constructing Albert -del que ja hem  parlat el alguna que altra ocasió- continua  el seu camí i entra en una nova fase. La  fase verkami  o micro-mecenatge,on els que volguem hi podem ajudar modestament amb una aportació a escollir (segons l'aportació  serà la recompensa)Si hi voleu contribuir, aquí teniu el  link corresponent. A partir de  5 euros ja suma!!! ;)

    


de les X Jornades Gastronòmiques a Molins de Rei


Jornades de gastronomia + Entrada lliure + Mercat Municipal = Winning combo!!    

Desayunando 'en Santander' :)Un matí de dissabte que comença cremosament, aromàtica (le de tiramisú és espectacular!) i dolça.
Les culleretes de hotchopospoon ens les va fer arribar la Mònica i en Jero (aka el operario), al timó d'una cuqui tenda que ens ens enamora: 'A Petit Santander' (Calle Peña Herbosa 13, 39003 Santander). Van arribar juntament amb unes galetes shortbread que van caure també en acte de servei. Gràcies!!

No em digueu que no barrufa!!!


Extra bonus:
Mireu quines piruletes de xoco tan guapes tenen... NO TODO VA A SER CUQUISMO, OSTIAS!!! :D


    


More Recent Articles


Click here to safely unsubscribe from "decuina.net (blog de cuina, gastronomia i...alguna coseta més)." Click here to view mailing archives, here to change your preferences, or here to subscribePrivacy