Your email updates, powered by FeedBlitz

Click here to read this mailing online.

 
Here is a sample subscription for you. Click here to start your FREE subscription


  1. de Lego amb peces de xocolata, literal.
  2. de curri de pollastre
  3. del café de la Pedrera. Planazo dominical.
  4. del pa al programa Liquids de Catalunya Radio
  5. del MAD, coneixements gastronòmics d'alta gamma a disposició de tots.
  6. More Recent Articles
  7. Search decuina.net (blog de cuina, gastronomia i...alguna coseta més)
  8. Prior Mailing Archive

de Lego amb peces de xocolata, literal.Us imagineu  com  hauria estat la nostra infància si haguéssim tingut peces de Lego de xocolata en comptes del insípid plàstic d'injecció.Us ho imagineu?

En Akihiro Mizuuchi sí, i  fins i tot  n'ha  fet un prototipus.#Megustaloquierolonecesito

Via behance.net

    


de curri de pollastre

Avui, una recepta ràpida i de pim-pam que ens hem fet per dinar la full family, tot aprofitant que els 'supers dels teutons' estan de setmana oriental i tenen l'arròs basmati a un preu molt competitiu. Un curri de pollastre express fent servir la barreja korma, d'origen indi, molt suau i aromàtica.


Curri 'korma' de pollastre i pèsols

Ingredients:

Un bon grapat d'arròs basmati per persona (avui mesurem a grapats, je)

Unes quantes tires de pit de pollastre (ja veieu, quin rigor)
Barreja korma de espècies per a fer curri (coriandre, cardamom, cúrcuma, comí, pebre blanc, pebre vermell, gingebre, xile, cardamom, all, api i alcaravea)
Un pot de llet de coco
Un got de llet evaporada
Tres o quatre alls 
Una mica de sal
Oli de girasol
Un grapat de pèsols

Procediment:

En un wok gran, posem un fons d'oli de girasol on hi daurem molt lleugerament els alls picats. Poc, només per perfumar l'oli al que afegim el pollastre i saltem un minut per acabar afegint el curri en quantitat generosa. És el nostre sabor principal, cal que n'hi hagi.

Aboquem la llet de coco i la llet evaporada i coem durant uns minuts per a que el pollastre estigui fet i vigilem de no passar-nos i deixar-lo eixut. Rectifiquem de sal i ja ho tenim llest.
En una cassola, posem aigua amb sal i fem l'arròs bastmati, que tan estilitzat i prim com és es fa en deu  minutets. El passem per el colador i ja tenim la base del plat.
Posem l'arròs i per sobre el nostre curri de pollastre i endavant les atxes, que tenim gana i quan estem tots a casa es practica la ración del potro. Quien acaba antes, ayuda al otro. Heh.
    

del café de la Pedrera. Planazo dominical.

Un esmorzar de diumenge dels que fan festa. Avui les dones de la familia s'han regalat baixar a la Pedrera a prendre un bon café en probablement el lloc més maco de tota Barcelona on un es pugui prendre un café. Sota les corbes sinuoses del sostre de Gaudí. A gaudir, noies. Planazo.


    


del pa al programa Liquids de Catalunya RadioCatradio: Liquids que és la versió estiuenca (i personalment la millor amb diferència) del Oracle que en Xavier Grasset dirigeix durant la temporada regular. El dia 27/8/2014 van parlar sobre el  pa amb  en Xevi Ramon, Marc Martí (Triticum), Jordi Morera (La espiga d'or) i Francesc Altariba (Hacer pan en casa). 45 minuts carregats de l'univers del pa amb aproximacions interessants al present i el  futur del sector. I algun tòpic i espai comú -qui estigui lliure de tòpics que aixequi la primera tecla, jo el  primer-.

El programa comença als 7 mins 25 segons, però he deixat la hora sencera perque al butlletí hi ha la  noticia de la mort de Peret. Respect.


    

del MAD, coneixements gastronòmics d'alta gamma a disposició de tots.

Soc el primer en reconèixer la meva desinformació, mea culpa. Fins que la sacsejada mental d'aquest post de Jorge Guitián (...Y mientras tanto en España...) em va alegrar el dia. Vaig descobrir una mina de coneixements gastronòmics d'alta gamma disponibles a la web del MAD Symposium. Es clar que jo no pecava del  complexe de superioritat que denuncia el post, sino per des-co-nei-xe-ment. No se que és pitjor, jutgeu vosaltres mateixos...heh.


El MAD és gastronomía ben entesa, es a dir, l'estudi de la relació entre l'home i la seva alimentació i medi ambient. Definició amplia i certa d'aquesta disciplina que va molt mes enllà de la cuina i del que tastem a taula en sentit estricte. De vegades em venen preguntes quan sento la expresió 'restaurant gastronòmic' però penso que els consensos i contextes també tenen la seva funció.

M'ha agradat molt la presentació de Dan Barber per parlar sobre el blat, i especialment la de Michael Twitty sobre la injusticia social i la alimentació de l'Amèrica sudista a través de la història d'una dona originariament capturada a Senegal i convertida en esclava.

Sobre la sobrada mental que entre tots portem a sobre -que ens fa mirar-nos el melic i no albirar moltes de les coses interessants que estan fent i creant els nostres veins de menys anomenada- és denuncia descarnada i crua en el post de'n Jorge. Poc més a afegir, crec que ha fet un diagnòstic excel.lent.
    


More Recent Articles


Click here to safely unsubscribe from "decuina.net (blog de cuina, gastronomia i...alguna coseta més)." Click here to view mailing archives, here to change your preferences, or here to subscribePrivacy