Click here to read this mailing online.

Your email updates, powered by FeedBlitz

 

 
Here is a sample subscription for you. Click here to start your FREE subscription


"decuina.net (blog de cuina, gastronomia i...alguna coseta més)" - 5 new articles

  1. de Jordi Cruz vs Emil. Face to face al Versió RAC1. (Audio)
  2. dels Fogons de Canadal, dinar familiar a la Jonquera
  3. de xocolata geomètrica i fascinant
  4. d'Alberto Chicote, 'Pesadilla en el Metro' al Versió RAC1
  5. de cuinar amb les Google glass
  6. More Recent Articles
  7. Search decuina.net (blog de cuina, gastronomia i...alguna coseta més)
  8. Prior Mailing Archive

de Jordi Cruz vs Emil. Face to face al Versió RAC1. (Audio)


Ahir al Versió RAC1 es va produir aquest face to face entre el xef i jutge de Masterchef Jordi Cruz i el concursant que clarament era el millor cuiner de la edició 2014. Segons el xef no va guanyar perque es tracta de premiar evolucions i no pas nivell absolut, idea que personalment no compro de cap de les maneres.

En tot cas, evident capacitat mutua per encaixar tot i que quan el xef considera que s'ha de posar gallito s'hi posa ràpidament (dos cops com a minim, una quan li diu a Emil que si ha d'analitzar a fondo el plat que el va eliminar 'te irás calentito', i l'altre a preguntes d'un dels col.laboradors de critica televisiva)

Un document interessant de mitja horeta del Versió RAC1, del que Jordi Cruz serà col.laborador gastronòmic de nivell durant l'estiu. Sincerament, per a mi fins i tot supera al mestre Fermí Puig que s'encarrega d'aquesta tasca en la temporada regular. Ahir parlant de barbacoes (en una altra mitja hora prèvia) va donar una sèrie de dades tècniques ben interessants.


    


dels Fogons de Canadal, dinar familiar a la Jonquera


Vuitanta sis anys contemplen la Iaia Marina, i a ella li continua agradant seure a taula i teixir una bona conversa. I a nosaltres explicar-ho aquí com fem a cada visita que la vida ens regala amb ella.

A banda de gaudir de la jornada per la Catalunya Nord amb passejades per Amelie-les-Bains, Argeles-sur-Mer i la -per a nosaltres- inevitable Cèret, vem voler creuar la 'frontera' i acostar-nos a dinar a la Jonquera. Haviem demanat consell a Susanna i Massitet (gràcies!), que conèixen bé la zona i ens van proveir de una bona llista de locals empordanesos. Al final per questions logistiques i de reducció de kilometratge vem escollir els Fogons de Canadal. A la Jonquera.

Un restaurant situat a mig kilòmetre del llargarut nucli urbà i en plena falda de la montanya, amb terrassa porxadeta i menjadors de pedra omnipresent.


Un menú de preu contingut (dissabte migdia, raccions generoses, menú complert excepte café: 18 euros).
En el que va brillar especialment el plat de canelons d'ànec amb salsa de ceps. Molt potent, aromàtic i sucós.


També molt bó el gaspatxo amb guarnició. Amb força presència d'alvocat, mescla ben interessant.


Bona la sípia a la planxa, acompanyada d'unes patataes tallades en rodanxa de moneda molt curioses. I una bona salsa de romesco que aportava complexitat. No gaire galdosos els entrecots, que a pesar de la bona pinta estàven massa fets. Un consell: demaneu poc fet si els voleu al punt ;)A les postres va agradar la crema catalana i sobretot el 'somni de Tramuntana', un gelat de vainilla amb trocets d'albercoc i uns puntets de fruites vermelles. Una bona alternativa per a quan volgueu dinar a la ciutat fronterera més 'al limit' que tenim. Perque a veure, ja se que no és Tijuana ni de lluny i és un pèl injust destacar-ne només això. Però és el que em va colpir la retina: passejar-se per La Jonquera un dissabte de Juliol va ser un festival de trailers aparcats, francesos omplint carros de la compra amb enormes pots de tramusos i caixes de mantecados als hipermecats Escudero i finalment moltes (però moltes) bacallaneres al carrer.

El millor de tot, obviament, va ser compartir taula i conversa amb aquesta dona que 'La Retirada' va portar fins a França. I avui com a bonus tenim a la nevera alguna cunyeta de Comté i de Tomme. Vive la revolution.    

de xocolata geomètrica i fascinant


Preciós projecte xocolatero i artistic per homeantjar l'arquitecte i dissenyador de mobles holandés Gerrit Rietveld, en que figures geomètricques ocultes dins un gran cilindre de xocolata van apareixent mil·límetre a mil·limetre. Fascinant.

Aghhh, jo vull uns quants d'aquests encenalls!!!
Via Gizmodo
    


d'Alberto Chicote, 'Pesadilla en el Metro' al Versió RAC1


Ahir dijous va ser noticia el ratolí que van gravar dins una màquina expenedora a la estació del Metro de Sants Estació. El pequeñoroedor es fotia les galetes en una màquina que se suposa blindada per a bitxos.Per la tarda al Versió RAC1 d'estiu, el seu (poc aconseguit en termes d'imitació) Alberto Chicote va voler fer un cop de ma a Metro de Barcelona per a millorar el servei i la higiene. Heh.

- ¿Una rata en la comida? ¿Pero que mieeeeeerda de restaurante es este? ¡Esto es un puto desastre! XD
 
    

de cuinar amb les Google glass

By the moment... yo no lo veo :P
    


More Recent Articles


Click here to safely unsubscribe from "decuina.net (blog de cuina, gastronomia i...alguna coseta més)." Click here to view mailing archives, here to change your preferences, or here to subscribePrivacy