Your email updates, powered by FeedBlitz

Click here to read this mailing online.

 
Here is a sample subscription for you. Click here to start your FREE subscription


  1. de donar la llauna... :D
  2. deliciós video sobre què vol dir ser cuiner: COOK.
  3. dels Menús de Guerra (II): Exposició virtual i guiada. Tremendo!
  4. dels Menús de Guerra i la truita de patates simulada del mestre Ignàsi Domènech
  5. de les eines per a la primavera: maletín para barbacoas
  6. More Recent Articles
  7. Search decuina.net (blog de cuina, gastronomia i...alguna coseta més)
  8. Prior Mailing Archive

de donar la llauna... :D


El principal problema que li veig a les llaunes de beguda és la sostenibilitat de la utilització massiva de l'alumini. Però fora d'aquest problema que s'intenta (intenta!) reduir amb el reciclatge... la veritat és que són una meravellosa peça d'enginyeria.

En aquest video veiem la gran quantitat de operacions que representa la seva fabricació. Les raons de perqué són com son (aprofitament de l'espai, reducció del material necessari per a la fabricació, el cul en forma de cúpula i com és que sent tan fines aguanten la pressió interna que precisament... contribueix a fer-les més fermes i resistents).

Està en anglés, però és molt visual i també es poden activar els subtitols per a ajudar a la comprensió. Sensacional :)

 


Via Gizmodo
    


deliciós video sobre què vol dir ser cuiner: COOK.
Cinc minuts sensacionals.


Cook from Mode Stories on Vimeo.
    

dels Menús de Guerra (II): Exposició virtual i guiada. Tremendo!

Ahir mateix parlàvem de la visita que ens va fer en Sergi Freixes a la expo Menús de Guerra, de la que és comisari. I avui ens ha arribat via Nuni i el mateix Sergi el link a la visita virtual a la exposició. Sensacional, espatarrant i megalèptic: visca el internér.

link a la visita guiada exposició Menús de Guerra

I com bé m'apunta el mestre Xesco, a la visita hi ha també el receptari en format pdf. ¡¡¡¡Que me los quitan de las manos!!!!
    


dels Menús de Guerra i la truita de patates simulada del mestre Ignàsi Domènech


En Sergi Freixes, comisari de la fantàstica exposició Menús de Guerra ens parla d'uns cuiners compromesos que van poder marxar però van preferir quedar-se a Catalunya ajudant a la millora (o simplement a trobar alguna solució d'emergència disponible) d'una població empobrida i matxucada per les bombes i la Guerra Civil Española.

 


Dins la exposició, es troba aquest extracte del llibre  d'Ignasi Domenech en que explica com es pot fer una truita de guerra amb patates simulades. No l'ha he tastat, perque a veure, ni l'ou és ou ni les patates són patates... ni de moment estic en la situació d'haver de jalar peles de taronja. Però no em direu que no és sorprenentment creativa aquesta proposta! :)
IGNASI DOMENEC - tortilla de guerra con patatas simuladas - 1
IGNASI DOMENEC - tortilla de guerra con patatas simuladas - 2

Aquesta recepta apareix entre altres en aquest llibre del mestre Ignàsi Domènech titulat Cocina de Recursos (Deseo mi cocina) que és un dels millors titols que he vist mai per a un llibre d'aquest tipus.


La Expo que ja vaig visitar el 2014 estava a Terrassa fins avui diumenge 12 d'Abril i el mateix Sergi ens va fer una visita guiada en petit comité. Si teniu ocasió (properament estarà a Blanes, a final d'any torna al Vallès per anar a Sabadell) no us la perdeu. I si en Sergi està per allà pregunteu-li coses, la experiència canvia totalment amb la profunditat de les dades i les anècdotes i a mi em dona la sensació que és un home al que li agrada la paraula i la conversa ;)

    

de les eines per a la primavera: maletín para barbacoas

El uasap que m'ha fet somriure del dia. Un maletí adhient per als temps que arriben, per gaudir molt fort amb la brasa a l'aire lliure abans que la calor ens aixafi refinitivament. Cosa que també arribarà.Equipats així, ... què podria anar malament?    


More Recent Articles


Click here to safely unsubscribe from decuina.net (blog de cuina, gastronomia i...alguna coseta més). Click here to view mailing archives, here to change your preferences, or here to subscribePrivacy